kachelpijp-rookkanaal

Het belang van een veilige kachelpijp

Momenteel is er veel aandacht voor de houtkachel. En terecht. De gasprijzen stijgen, de stroomkosten gaan mee met het gas en er dreigt een tekort aan grondstoffen om uw huis te verwarmen deze komende winter. Een houtkachel lijkt dan een ideale oplossing. En met de nieuwe generatie houtkachels die een efficiëntere verbranding hebben is dat ook zo.

Waar moet ik om denken als ik een kachelpijp koop ?

Omdat er teveel schoorsteenbranden waren is er Europees het een en ander aangepast in waaraan een kachelpijp aan moet voldoen. ook de verzekerings- maatschappijen waren hier blij mee. Teveel schoorsteenbranden, huizen in de brand en dodelijke gevolgen hebben gezorgt voor meer duidelijkheid.

kachelpijp
Kachelpijp – rookkanaal

De huidige kachelpijpen rookkanalen moeten voldoen aan het allernieuwste strenge bouwbesluit en T600 norm. Dit heeft te maken met hoe je de kachelpijp moet monteren. maar ook waar de kachelpijp aan moet voldoen. Zo moet hij tegen temperaturen kunnen gedurende een tijd van wel 600 graden. Ook mag de kachelpijp niet snel corroderen. Dit alles om de veiligheid van de bewoners te garanderen. Let er ook op dat als u toch besluit een rookkanaal te monteren die niet voldoet aan de eisen uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert bij brand. U moet er toch niet aan denken.

Kies voor veiligheid en kies voor een kachelpijp van Warmfire

Als u voor zekerheid en veiligheid kiest, kiest u voor een kachelpijp van Warmfire. Deze voldoet aan de nieuwste eisen en normen en niet voor niks krijgt u ook nog eens 25 jaar garantie op het rookkanaal. De Warmfire kachelpijpen zijn exclusief te koop bij HGB-trading te Beverwijk. Bij hun kunt u niet alleen terecht voor de pijpen maar ook voor goed advies en een lekkere bak koffie.