feet, legs, swimming pool-1853291.jpg

Overtollig stroom terugleveren voor opwarmen douchewater

Overmatige elektriciteit wordt ingezet om douchewater op te warmen. Huishoudens kiezen toenemend voor verduurzaming met zonnepanelen op hun daken. Hierdoor ontstaat dikwijls meer elektriciteit dan benodigd. Salderen verliest aantrekkingskracht. Een alternatief is deze elektriciteit opslaan voor verwarmd watergebruik.

Energiebehoud met anti-salderingshotfill elektrische boiler De elektrische boiler vormt een ideale toevoeging voor zonnepanelen. Een laagvermogen verwarmingselement van circa 800 watt in de boiler zorgt voor verwerking van overtollige stroom.

Het water behoudt zijn warmte langer dankzij de uitstekende isolatiewand van de boiler. Hierdoor is de volgende dag voldoende warm water beschikbaar. Zo is er altijd warm water voor keuken of douche.

Wat houdt hotfill in?

In Nederland schijnt de zon niet het hele jaar voldoende voor waterverwarming. Een oplossing is de boiler vóór de bestaande cv-ketel te installeren. Het voorverwarmde water in de boiler wordt vervolgens opgewarmd door de elektrische cv-ketel of gasketel tot 65 graden.

Een temperatuur van 65 graden is toereikend voor douchen en beschermt tegen legionella. De ketel hoeft slechts minimaal bij te verwarmen, wat extra besparing oplevert.

Anti-salderingsoverzicht

  • Eenvoudige methode voor elektriciteits teruglevering
  • Altijd warm water beschikbaar
  • Geschikt voor hotfill Elektrische boiler met laag vermogen +/-800 watt
  • Uitstekend te combineren met zonnepanelen
  • 10 liter, 30 liter, 50 liter, 80 liter en 100 liter
  • Energiebesparend

Welke boilers zijn geschikt voor anti-saldering? Ons assortiment omvat:

Aparici Hybrid Sol

Een boiler geschikt voor aansluiting op zowel het net als zonnepanelen. Uitgerust met ingebouwde inverter. Verkrijgbaar in 75 liter en 100 liter. Het ronde model is zowel horizontaal als verticaal te monteren.

DAT Anti-salderingsboiler

Beschikbaar in 50 liter en 80 liter met 800Watt verwarmingselement. Zowel horizontaal als verticaal te monteren en heeft een rond ontwerp.

Sauter, DAT 10 liter

Een keukenboiler met bovenaansluiting van 10 liter. Voorzien van een 900Watt element. Een elegant compact model voor onder de wastafel.

Aparici Smart 30 liter

Bevat een 750watt verwarmingselement, instelbaar tot 1500Watt. Dit ronde model is zowel horizontaal als verticaal op te hangen. Tevens energielabel A.

Ik wil meer weten over anti salderen

Meer weten? Voor aanvullende informatie, raadpleeg de kennislinks onderaan onze website.

Laat een reactie achter